دسته‌هاگیاهان خشک

آشنایی با سبزیجات خشک و خواص آنها

گیاهان خشک

سبزیجات خشک بخش مهمی از مواد غذایی، مصرفی انسان‌ها را تشکیل می‌دهند. نعناع یکی از گیاهان خوراکی خشک است که در آشپزی کاربرد بسیار زیادی دارد. نعناع نسبت به سایر گیاهان حاوی مقدار بسیار زیادی آنتی‌اکسیدان است. نعناع با اثری که بر آنزیم‌های گوارشی دارد می‌تواند سبب چربی سوزی و در نتیجه لاغری شود.

انواع سبزیجات خشک

گیاهان خوراکی خشک بخش مهمی از مواد غذایی، مصرفی انسان‌ها را تشکیل می‌دهند. بسیاری از گیاه‌هایی که کشت می‌شوند جز گیاه‌های خوراکی هستند. انسان از این گیاه‌های خوراکی به شیوه‌های مختلفی استفاده می‌کند. بعضی از گیاه‌های خوراکی برای غذا درست کردن مصرف می‌شوند در حالی که از بعضی گیاه‌های خوراکی برای درست کردن دم‌نوش‌های گوناگون استفاده می‌شود. علاوه بر نحوه‌های گوناگون مصرف گیاهان، نحوه نگهداری از گیاهان نیز مختلف است. از زمان‌های قدیم تا به امروز خشک‌کردن گیاهان یکی از مهم‌ترین شیوه‌های نگهداری گیاهان است. از گیاهان خشک می‌توان برای پخت غذا و یا تهیه دم‌نوش‌های گوناگون استفاده کرد. این گیاهان هرکدام خواص و مزیت‌های درمانی زیادی دارند. به همین دلیل توصیه می‌شود تا حد ممکن از گیاهان و سبزی‌ها در پخت غذا استفاده شود در ادامه در خصوص چند مورد از گیاهانی که به‌عنوان گیاهان خوراکی خشک شناخته می‌شوند توضیحاتی را ارائه می‌کنیم.

نعناع

نعناع یکی از گیاهان خوراکی خشک است که در آشپزی کاربرد بسیار زیادی دارد. این گیاه را می‌توان در پخت انواع سوپ یا آش استفاده کرد. همچنین باید گفت از نعناع در تهیه سالادها نیز استفاده می‌شود. ترکیب ماست و نعناع یکی دیگر از ترکیبات غذایی است که در آن نعناع به کار رفته و بسیار خوشمزه است. نعناع اگر خشک شود همچنان طعم و مزه خود را حفظ می‌کند. این گیاه مزیت‌ها و خاصیت‌های بسیار زیادی دارد. به همین دلیل در زمان بعضی از بیماری‌ها، پزشکان طب سنتی به بیماران توصیه می‌کنند از دم‌نوش نعناع استفاده کنند. نعناع نسبت به سایر گیاهان حاوی مقدار بسیار زیادی آنتی‌اکسیدان است. اسیدهای فنولیک، ساپوتنین ها، فلانوئید ها و تریترپین ها از جمله دیگر موادی هستند که در نعناع وجود دارند و سبب می‌شوند این گیاه خاصیت‌های بسیار زیاد و فراوانی داشته باشد. یکی از مهم‌ترین خواصی که نعناع دارای آن است؛ خاصیت هضم‌کنندگی آن است.

نعناع می‌تواند غدد بزاقی را فعال کند در نتیجه آنزیم‌های بیشتری ترشح می‌شود و این‌گونه فرآیند هضم نیز تسریع خواهد شد. علاوه بر این مسئله باید گفت نعناع می‌تواند به کاهش نفخ و درمان معده درد کمک کرده و از التهابات آن جلوگیری کند. طبق پژوهش‌های صورت گرفته باید گفت، نعناع برای درمان بیماری آسم و برونشیت که جز بیماری‌های تنفسی محسوب می‌شوند؛ توصیه می‌شود. نعناع با اثری که بر آنزیم‌های گوارشی دارد می‌تواند سبب چربی سوزی و در نتیجه لاغری شود. یکی دیگر از خواص بسیار مهم نعناع از بین بردن باکتری‌های مضر موجود دردهان است. در نتیجه این گیاه برای سلامت دهان مفید است.

برای تهیه این محصول اینجا را کلیک کنید.

نعنا خشک

پونه عضو خانواده سبزیجات خشک

 

یکی دیگر از گیاهان خوراکی خشک که بسیار مفید و پرخاصیت است؛ پونه است. پونه نیز مانند نعناع موارد مصرف گوناگون و مختلفی دارد. این گیاه دارای مقدار نسبتاً زیادی ویتامین سی است. در نتیجه می‌توان گفت گیاه پونه برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است. به همین جهت پزشکان طب سنتی توصیه می‌کنند افرادی که به این بیماری‌ها مبتلا می‌شوند از دم‌نوش پونه استفاده کنند. همچنین بخور این گیاه خوراکی خشک نیز می‌تواند برای درمان سینوزیت مفید باشد. آرامش‌بخش بودن پونه یکی دیگر از مهم‌ترین خواص و مزیت‌های پونه است. همچنین باید گفت گیاه پونه برای سلامتی دستگاه گوارش بسیار مفید است و می‌تواند سبب بهبود اسهال شود. همچنین این گیاه برای تقویت معده مفید است.

برای تهیه این محصول اینجا را کلیک کنید.

پونه
ریحان

یکی دیگر از گیاهان خوراکی خشک که می‌تواند برای سلامتی بدن بسیار مفید باشد ریحان خشک است. این گیاه مواد مختلفی از جمله اوژنول، لینالول، سیترال، ترپینول و لیمونن دارد. این مواد سبب خواص گوناگون ریحان از جمله خاصیت ضد باکتریایی این گیاه می‌شوند. به سبب ضد باکتری بودن این گیاه از آن برای درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود. این گیاه از خانواده نعناع است و مانند گیاه نعناع می‌تواند برای درمان آنفلوانزا و همچنین سرماخوردگی بسیار مفید باشد. ریحان حاوی بتاکاروتن است در نتیجه این گیاه برای سلامتی چشم‌ها بسیار مفید بوده و توصیه می‌شود افرادی که دارای مشکلات بینایی هستند از این گیاه استفاده کنند. این گیاه برای افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند بسیار مفید است. ریحان می‌تواند سبب کاهش سطح قند خون در بیماران دیابتی مبتلا به دیابت نوع ۲ شود. یکی از مواد گیاهی که به مقدار زیادی در ریحان یافت می‌شود؛ آهن است. در نتیجه ریحان را می‌توان یکی از منابع طبیعی آهن دانست. ریحان مانند بسیاری از گیاهان سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و همچنین دارای خواص ضدالتهابی است. همچنین باید گفت ریحان می‌تواند خاصیت ضد درد و ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات داشته باشد.

برای تهیه این محصول اینجا را کلیک کنید.

سبزیجات خشک
سبزیجات خشک

رزماری

یکی دیگر از گیاهان خوراکی خشک که می‌تواند اثرات و فواید مثبت بسیار زیادی داشته باشد؛ رزماری است. طبق پژوهش‌های صورت گرفته مشخص‌شده است گیاه رزماری می‌تواند اثرات مثبت فراوانی بر تقویت حافظه داشته باشد. این گیاه حاوی ماده‌ای به نام اسید کارنوزیک است که می‌تواند ضد استرس باشد و همچنین از لخته شدن خون در مغز جلوگیری کند.

همچنین باید گفت این گیاه مانند بسیاری از گیاهان دیگر، می‌تواند با پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کند. همچنین این گیاه می‌تواند سبب جلوگیری از بروز تشنج و اسپاسم و گرفتگی عضله‌های بخش‌های مختلف بدن شود. یکی دیگر از مهم‌ترین خواصی که استفاده از رزماری دارد؛ بهبود سرفه‌ها است.

با وجود تمام خواصی که برای این گیاهان ذکر شد؛ اما باید توجه داشته باشید مصرف بیش از حد و اندازه این گیاهان نیز می‌تواند سبب بروز مشکلات مختلفی شود. به طور مثال بعضی از گیاهان ادرارآور هستند و مصرف بیش از حد آن‌ها می‌تواند سبب از دست رفتن آب بدن شود. در نتیجه باید از گیاه‌های مختلف به‌اندازه استفاده کرد.

برای تهیه این محصول اینجا را کلیک کنید.

رزماری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.