ادویه یکی از مهمترین محصولات غذایی در سبد غذایی ایرانیان محسوب میشود. هر غذایی بدون اضافه کردن ادویههای مخصوص به خود، ناقص میماند. آنچه باعث میشود غذا طعم و عطر بینظیری پیدا کند و انسانها نیز تمایل به خوردن آن غذا پیدا کنند همین ادویهها و چاشنیهایی هستند که به مقدار نسبتاً کم به غذا اضافه میشوند.
هرچند مقدار چاشنیهایی که به غذا اضافه میشود نسبتاً کم است اما میتواند تغییر زیادی در مزه غذا به وجود بیاورد. البته معمولاً در تهیه و طبخ غذاها شرقی، از ادویه بیشتری استفاده میشود؛ اما بهطور کلی مقدار ادویه هر غذا به نوع آن، منطقه جغرافیایی و همچنین سلیقه افراد بستگی دارد؛ اما ادویهها فقط در طعم و مزه غذا اثر ندارند. این مواد از گیاهان گرفته میشوند و مانند بسیاری از گیاهان دارویی، دارای خاصیتها و مزیتهای فراوانی می باشند.
انواع ادویه و مزیتهای آنها
در ادامه در خصوص چند مورد از مهمترین چاشنیهایی که بهطور روزمره از آنها استفاده می کنیم و همچنین خاصیتها و مزیتهای دارویی که این مواد دارند؛ توضیحاتی را ارائه می کنیم.
زردچوبه
اگر بخواهیم چند مورد از ادویههایی که خاصیتهای درمانی و دارویی فراوانی دارند را معرفی کنیم؛ قطعاً میتوانیم از زردچوبه نام ببریم. این چاشنی بینظیر علاوه بر طعم، رنگ و عطری که در غذاها ایجاد میکند دارای خاصیتهای درمانی فراوانی است. زردچوبه ازجمله موادی است که برای سلامتی و بهبود عملکرد بخشهای مختلف بدن، مفید است. زردچوبهها دارای مادهای با نام علمی کورکومین است. وجود این ماده سبب میشود زردچوبه خاصیت آنتیاکسیدانی داشته باشد.
همچنین باید گفت یکی دیگر از ویژگیهای بسیار مهم زردچوبه، خاصیت ضدالتهابی آن است. این ماده میتواند از التهاب جلوگیری کرده و آن را بهبود ببخشد. به همین دلیل است که در قدیم از ترکیب زردچوبه با مواد دیگر، پماد درست میکردند و آن را بر روی بخشهایی از بدن که بر اثر صدمه، دچار درد یا ورم شده بود؛ میگذاشتند. این ماده علاوه بر ضدالتهاب بودن میتواند سبب تسکین درد نیز بشود و حتی گفته میشود اثر آن از آسپرین و ایبوپروفن نیز بیشتر است.
از زردچوبه در درمان بیماریهای اسم، آلرژی، فیبروز، عفونت لثه، درد معده و التهاب روده، فشارخون بالا و همچنین دیابت نوع دو استفاده میشود. زردچوبهای که از آن استفاده میکنیم از ریشه گیاهی که در هند کاشته میشود به دست میآید.
برای تهیه این محصول کلیک کنید.

فلفل
یکی دیگر از ادویههایی که در تمامی غذاهای روزمره به کار میرود و البته خاصیتهای درمانی و مزیتهای بسیار زیادی دارد؛ فلفل است. البته باید توجه داشته باشید که بعضی از افراد به فلفل حساسیت دارند و درنتیجه استفاده از فلفل میتواند سبب بروز آلرژی یا حساسیت شود و اثراتی مانند خارش شدید را به وجود بیاورد. به همین دلیل توصیه میشود این افراد از خوردن فلفل و اضافه کردن آن به غذاهای مختلف خودداری کنند.
فلفل دارای مادهای به نام کاپسایسین در ترکیب خود است و افرادی که به فلفل حساسیت دارند درواقع نسبت به این ماده موجود در فلفل آلرژی دارند؛ اما این ماده میتواند خاصیتهای زیادی داشته باشد. ازجمله مهمترین خاصیتهای درمانی فلفل میتوان به درمان و بهبود روماتیسم و همچنین درمان و بهبود آرتریت اشاره کرد.
همچنین باید گفت فلفل ضد درد، ضد ورم و ضد دردهای عصبی است. طبق پژوهشهای صورت گرفته، فلفل میتواند گردش خون در بدن را بهبود ببخشد و با کاهش چسبندگی سلولهای پلاکت خونی از بروز سکته جلوگیری کند. فلفل مانند سایر ادویهها، باوجود خاصیتهای درمانی فراوانی که دارد باید بهاندازه مصرف شود زیرا در غیر این صورت میتواند سبب بروز مشکلاتی مانند آلرژی شود.
برای تهیه این محصول کلیک کنید.

دارچین ادویه معطر
یکی دیگر از ادویههای مفید که شاید افرادی کمتری از آن استفاده میکنند؛ دارچین است؛ اما این چاشنی باید در غذاهای افراد دیابتی تا حد امکان استفاده شود زیرا یکی از اصلیترین خاصیتها و ویژگیهایی که دارچین دارد؛ کاهش سطح قند خون است. به همین دلیل این چاشنی برای دیابتیها از اهمیت دوچندان برخوردار است. دارچین همچنین میتواند مانع از فشارخون بالا شود.
این ماده با اثری که بر روی کلسترولهای خون دارد احتمال بروز سکته را نیز کاهش میدهد. این ماده میتواند در غذاهای گوناگون استفاده شود. همچنین باید گفت میتوان دارچین را با چای یا تنهایی دم کرد و از نوشیدنی آن استفاده کرد.
برای تهیه این محصول کلیک کنید.
زنجبیل
یکی دیگر از ادویههایی که خاصیتهای درمانی بسیار زیادی دارد؛ زنجبیل است. زنجبیل یا زنجفیل، ریشه گیاهی است که بهصورت آسیاب شده درمیآید و میتوان از آن در غذاهای مختلف استفاده کرد. همچنین این ماده را مانند دارچین میتوان بهتنهایی یا با چای دم کرد و آن را بهصورت نوشیدنی مصرف نمود. خاصیتها و فواید درمانی زنجبیل، بسیار زیاد است.
این ماده اثر فوقالعاده و بسیار سریعی برای درمان حالت تهوع دارد. همچنین میتواند به از بین بردن نفخ و درمان درد معده کمک کند. همچنین باید گفت زنجبیل یک آنتیاکسیدان قوی است به همین دلیل میتواند در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشد. این ماده میتواند کلسترول خون را پایین بیاورد و همچنین به هضم غذا کمک کند. به همین دلیل توصیه میشود افرادی که در هضم غذا مشکلدارند از این ماده استفاده کنند. ج
ینجرول ماده اصلی و فعال موجود در زنجبیل است. این ماده علاوه بر هضمکنندگی توانایی درمان اسهال را نیز دارد و همچنین میتواند درمان بیماری یرقان باشد؛ زیرا یرقان ناشی از اختلال کبدی بوده و زنجبیل برای کبد بسیار مفید است و به بهبود عملکرد این عضو مهم کمک میکند.